Nederlands (Nederland) English (United States)
U bent hier:   Nieuws [blog]

Nieuws

Minimaliseren
 

dinsdag 27 september 2016 0:00:00

Vrijwilligers gezocht voor Buurtbus Lelystad

 

PERSBERICHT

 

Lelystad, 23 september 2016

 

Vrijwilligers gezocht voor Buurtbus Lelystad

De Buurtbusvereniging Lelystad wil vanaf 2 januari 2017 een buurtbus, bestuurd door vrijwilligers, in Lelystad laten rijden. Voor de buurtbus worden vrijwilligers gezocht om de acht persoonsbus te rijden. Iedereen tussen de 21 en 75 jaar met een geldig rijbewijs B, die sociaal is ingesteld en medisch in goede conditie is, wordt van harte uitgenodigd voor de informatieavond op 13 oktober 2016 om 20.00 uur in het stadhuis.

De informatieavond wordt georganiseerd door de Buurtbusvereniging Lelystad, Arriva en de gemeente Lelystad. Er zal uitleg gegeven worden over het plan en er zullen vragen beantwoord worden.

Om de dienstregeling uit te kunnen voeren, zijn veertig vrijwilligers nodig. Een vrijwilliger rijdt dan één keer in de twee weken een blok van drie à vier uur. De chauffeurvrijwilligers krijgen een rijvaardigheidstest en een opleiding van vervoerder Arriva.

Aanmelden

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website www.buurtbuslelystad.nl

Route

De buurtbus gaat rijden langs Parkhaven, Houtribhoogte, Golfpark, Golfresort, Jagersveld, Station, Oostrandpark en Buitenhof. Deze wijken zijn op dit moment niet zijn ontsloten met openbaar vervoer. Bij voldoende vrijwilligers gaat de buurtbus rijden van maandag tot en met zaterdag met een frequentie van één keer in het uur.

Informatie

Voor nadere informatie raadpleeg de website www.buurtbus lelystad.nl

 

EINDE PERSBERICHT

 


Commentaar
** nog geen commentaar **
Leg commentaar op artikel vast

Ga terug